Šefpavārs darbā:
  • vada visu virtuves komandu;
  • izstrādā jaunus ēdienus un ēdienkartes;
  • ievieš uzņēmumā jaunas gatavošanas tehnoloģijas;
  • ievada darbā jaunos darbiniekus, tā veidojot komandu, kura strādā kā viens vesels;
  • rūpējas par produktu sagādi un aprēķina nepieciešamos produktus tā, lai nekad nekā netrūkst un lai arī nekas nepaliek pāri;
  • uzrauga ēdienu gatavošanas procesu un sniedz palīdzību pavāriem ēdienu gatavošanā un noformēšanā;
  • seko higiēnas normu ievērošanai virtuvē;
  • organizē banketus;
  • izstrādā ēdienkarti īpašiem/augsta līmeņa pasākumiem un gatavo tiem netradicionālus ēdienus;
  • kārto virtuves darba dokumentāciju;
  • nepieciešamības gadījumā aizvieto jebkuru pavāru vai ēdināšanas uzņēmuma vadītāju.
Darba aprīkojums:

darbā izmanto visdažādāko virtuves inventāru un iekārtas, kā arī datoru aprēķinu veikšanai, darbu plānošanai, radošajam darbam; valkā speciālu darba apģērbu: pavāra jaku, priekšautu, cepuri un speciālus apavus ar neslīdošu zoli.

Darba apstākļi:

darbs norit gan birojā, gan virtuvē, kur bieži ir karsts un virmo dažādas smaržas; daudz jāstāv kājās; strādā astoņu stundu darba dienu, var būt darbs maiņās; ātrs darba temps un uzdevumu daudzveidība; jāpārvieto smagumi - katli vai paplātes ar gatavajiem ēdieniem vai to sagatavēm; jāorganizē arī banketi izbraukumā, līdz ar to ir jāspēj organizēt darbs dažādos apstākļos; emocionālā slodze, jo jāvada darbinieki; jāievēro un jānodrošina sanitārās normas.

Darba iespējas:

var ēdināšanas uzņēmumos, bāros, klubos, viesnīcās, lauku tūrisma uzņēmumos, uz kruīza kuģiem, vai arī kā pašnodarbinātā persona, slēdzot līgumus ar kādu no minētajiem uzņēmumiem vai pildot individuālus pasūtījumus.