Šefpavārs darbā:
- vada visu virtuves komandu;
- izstrādā jaunus ēdienus un ēdienkartes;
- ievieš uzņēmumā jaunas gatavošanas tehnoloģijas;
- ievada darbā jaunos darbiniekus, tā veidojot komandu, kura strādā kā viens vesels;
- rūpējas par produktu sagādi un aprēķina nepieciešamos produktus tā, lai nekad nekā netrūkst un lai arī nekas nepaliek pāri;
- uzrauga ēdienu gatavošanas procesu un sniedz palīdzību pavāriem ēdienu gatavošanā un noformēšanā;
- seko higiēnas normu ievērošanai virtuvē;
- organizē banketus;
- izstrādā ēdienkarti īpašiem/augsta līmeņa pasākumiem un gatavo tiem netradicionālus ēdienus;
- kārto virtuves darba dokumentāciju;
- nepieciešamības gadījumā aizvieto jebkuru pavāru vai ēdināšanas uzņēmuma vadītāju.
Darba aprīkojums:
darbā izmanto visdažādāko virtuves inventāru un iekārtas, kā arī datoru aprēķinu veikšanai, darbu plānošanai, radošajam darbam; valkā speciālu darba apģērbu: pavāra jaku, priekšautu, cepuri un speciālus apavus ar neslīdošu zoli.
Darba apstākļi:
darbs norit gan birojā, gan virtuvē, kur bieži ir karsts un virmo dažādas smaržas; daudz jāstāv kājās; strādā astoņu stundu darba dienu, var būt darbs maiņās; ātrs darba temps un uzdevumu daudzveidība; jāpārvieto smagumi - katli vai paplātes ar gatavajiem ēdieniem vai to sagatavēm; jāorganizē arī banketi izbraukumā, līdz ar to ir jāspēj organizēt darbs dažādos apstākļos; emocionālā slodze, jo jāvada darbinieki; jāievēro un jānodrošina sanitārās normas.
Darba iespējas:
var ēdināšanas uzņēmumos, bāros, klubos, viesnīcās, lauku tūrisma uzņēmumos, uz kruīza kuģiem, vai arī kā pašnodarbinātā persona, slēdzot līgumus ar kādu no minētajiem uzņēmumiem vai pildot individuālus pasūtījumus.