Katram kruīza kuģa pavāram ir savs nažu komplekts. Pavārs pats kombinē nažus pēc to pielietojuma un pats tos arī uzasina. Wok panna, kartupeļu fritētājs un citas ēdienu pagatavošanai noderīgas iekārtas. Pavāram lietošanā tiek nodrošinātas profesionālas virtuves iekārtas. Tikai uz kuģa ir iespējams sastapt unikālu Wok pannu, kas vētras laikā neapgāzīsies. Plauktos salikti liels daudzums dažādu trauku ēdienu servēšanai. Dažāda izmēra gastro trauki, kas paredzēti ēdienu pirmsapstrādei, pēcapstrādei un uzglabāšanai.. Tāpat atsevišķā vietā pavāriem vienmēr akurāti salikti katli. Visas kustīgās atvilktnes un plaukti ir nostiprināti, lai vētras laikā trauki neizkristu un nesaplīstu. Šī ir aukstuma kamera jeb ledusskapis istabas izmērā. Pavāram rūpīgi jāseko līdzi produktu derīguma termiņam. Noliktavās glabājas plaša produktu izvēle. Tāpat uz kuģa ir speciāla noliktava augļiem un dārzeņiem, jo tos uzglabā atšķirīgā temperatūrā nekā, piemēram, gaļu. Kruīza kuģa pavāram, beidzot darba maiņu, viss inventārs jānomazgā un jānovieto tur, kur tas bija pirms maiņas. Kruīzu kuģa pavāram tāpat kā jebkuram citam pavāram stingri jāievēro higiēnas prasības - pirms sākt ēdienu gatavošanu, jāuzvelk cimdi. Pavārs griež sīpolus salātiem. Maiņu uzsākot, pavārs iepazīstas ar ēdienkarti un klientu skaitu, kas vēlēsies baudīt pavāru sarūpēto. Salātiem tiek pievienoti zaļumi. Pavāram jāzina, kādas sastāvdaļas sader kopā pēc garžas. Ar rokām maisīt tik lielus apjomus ir ērtāk. Un kā to pieprasa higiēnas normas - tiek lietoti cimdi. Pavāram jāseko līdzi, lai produkti uzglabātos atbilstošā temperatūrā, jo jebkura nobīde sabojās produktus. Gaļas produkti tiek atkausēti ēdienu pagatavošanai. Kruīza kuģa pavāram jārūpējas, lai sagrieztie zaļumi tiek atbilstoši uzglabāti un marķēti. Sagatavotās ēdienu sastāvdaļas tiek ievietotas aukstuma kamerā, no kurienes tās izņems jau pirms pašas ēdiena gatavošanas. Publicēts 2020. gada 7. septembrī