Kafijas aparāta portafiltrs, ko baristas mēdz saukt par "radziņu". Notiek kafijas malšana. Ir 8 līdz 10 klasiskie kafijas dzērieni, piemēram, melna, balta kafija, espreso bāzētie dzērieni, kapučīno, «latte», «flat white», taču kafijas pagatavošanai robežu nav. Variācijas, kā pagatavot kafiju, ir ļoti dažādas, bet galvenais izejmateriāls, protams, ir kafijas pupiņas. Kafijas presēšana, lai nebūtu gaisa spraugu. Portafiltru ievieto espreso pagatavošanas iekārtā. Darbs ar kafijas dzērienu pagatavošanas iekārtām nav sarežģīts. Krūzītes, kas piemērotas kafijas dzērienu baudīšanai. Tiek saputots piens. Klientiem kombinācijā ar kafijas dzērienu tiek piedāvāts gan piens, gan alternatīvais piens, jo daļai klientu ir piena nepanesība vai tiek ievērotas dažādas diētas. Iekārtas atvieglo baristu darbu, jo tās paveic lielu daļu no kafijas dzērienu pagatavošanas procesa Kafijas pagatavošanas iekārtas ir ļoti dārgas, tāpēc ar tām jāstrādā akurāti. Gatis Silenieks par baristu strādā jau piecus gadus. Labam baristam ir jāpiemīt teicamām komunikācijas un apkalpošanas spējām. Bez tām šajā profesijā nevar iztikt. Publicēts 2019. gada 29.augustā