Gaļas izcirtējs pārbauda katra kautķermeņa kvalitāti. Gaļas kvalitāte tiek noteikta pēc pH līmeņa tajā. Lai gaļa būtu lietojama pārtikā, tai ir jāatbilst noteiktām pH līmeņa normām. Etiķete ar gaļas identificējošu informāciju. Gaļas izcirtēja viena no svarīgākajām darbībām ir nažu uzasināšana, kas ir ļoti specifisks un sarežģīts process. Gaļas izcirtēja uzasinātais darba nazis. Gaļas izcirtējs uz gaļas sadales galda novieto visus plānotajam darbam nepieciešamos instrumentus. Gaļas izcirtējam darba laikā nākas uzturēties arī saldētavas telpā. Gaļas izcirtējs atkaulo gaļu atbilstoši pasūtījumā noteiktajam. Gaļas izcirtējam ir ļoti labi jāpārzin dzīvnieku anatomija, jo ar vienu nepareizu naža griezienu var sabojāt visu preci. Kaulu sadalīšanai gaļas izcirtējs izmanto speciālu lentzāģi. Gaļas izcirtējs sagatavo darbam dzīslošanas iekārtu. Ja pasūtītājs to norādījis, gaļas izcirtējs gaļu fasē vakuuma iepakojumos. Vakuumā iepakota gaļa. Gaļas izcirtējs ievada informāciju etiķetes drukāšanai, kuru pēc izdrukas pievieno gaļas iepakojumam. Izdrukāta etiķete, kurā norādīta informācija par gaļu - tās izcelsme, svars, veids utml. Šāds ir gaļas izcirtēja darba apģērbs. Publicēts 2018. gada 18. decembrī